У США відкривають програми підготовки спеціалістів з марихуани

6.03.2019, 15:31
15087

В університетах США створюють програми підготовки фахівців з марихуани. Перша така наукова станція вже запрацювала у Мічигані.

Читайте також: Нардеп Дерев’янко хоче легалізувати медичну марихуану в Україні

При Мічиганському університеті у США відкрили першу освітню програму з вивчення канабісу. “Мої друзі весь час жартують, що я отримую вчений ступінь по травичці. Я намагаюся пояснити їм, що це дуже серйозний напрямок і важка робота, як і вся органічна хімія”, – розповідає Грейс Дено, одна з перших студенток нової програми – медичної рослинної хімії – в Мічиганському університеті, передає “Громадське” з посиланням на AP.

Дослідники ринку продажу канабісу запевняють, що вже до 2022 року ця сфера створить 467 тисяч робочих місць в науці, фармацевтиці та маркетингу, а зарплата буде в кілька разів вищою, ніж в інших галузях. Весною 2019 року аналогічну програму запустять у Північній Дакоті, а університет Колорадо пропонує студентам вивчати соціальні, юридичні, політичні та медичні аспекти канабісу. Курси щодо права і політики марихуани запустять в Огайо, університетах Денвера і Вандербільта.

“Ми забезпечимо студентам швидкий шлях в індустрію. Поки що там спостерігається гостра нестача кадрів, особливо хіміків-аналітиків”, – говорить професор Мічиганського університету Брендон Кенфілд. Підготовкою фахівців з вирощування канабісу вирішили зайнятися навіть у штатах, де його ще не легалізували, наприклад, у Коннектикуті. Зазначило, що нині марихуана легалізована у таких американських штатах: Колорадо, Вашингтон, Орегон, Аляска, Невада, Массачусетс і Каліфорнія.

30 січня на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб дозволити використання марихуани у медичних та наукових цілях.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com