У США з’явилася перша в світі компанія, що “компостує” небіжчиків (фото)

17.02.2020, 12:10
63530

Американська приватна фірма Recompose готова надавати послугу екологічно чистого похорону і надала деякі подробиці процесу “компостування” людини, пише Корреспондент.

Читати також: В Індії на власних похоронах “воскрес” 20-річний юнак

У компанії розповіли, що м’які тканини безпечно і повністю руйнуються протягом приблизно одного місяця. Потім близькі померлого можуть забрати отриманий ґрунт для подальшого використання.

Співробітники Recompose зазначають, що “компостування” небіжчиків економить понад тонну вуглецю у порівнянні з кремацією або похованням у землю. Така послуга коштуватиме 5,5 тисяч доларів.

Свій центр компанія має намір відкрити в американському штаті Вашингтон. Таке надання послуг буде першим у світі.

Директором і засновником Recompose є Катріна Спейд. Вона відомий у США дизайнер, підприємець і “захисник смерті”. За словами фахівця, компанія пішла назустріч багатьом людям, які стурбовані змінами клімату. Спейд стверджує, що інтерес до даної послуги дуже високий.

“На сьогоднішній день 15 тисяч осіб підписалися на нашу розсилку. Закон, що дозволяє нашу діяльність в штаті, отримав двопартійну підтримку, що дозволяє йому бути прийнятим з першого разу. Проект просунувся так швидко через невідкладність заходів із боротьби зі зміною клімату і усвідомлення того, що ми повинні все виправити”, – наголосила засновниця компанії “екопохорону”.

Спейд розповіла, що тіло померлого замовника кладуть в спеціальну закриту посудину з трісками, люцерною та соломою. При цьому тіло повільно обертається, щоб дозволити мікробам як слід зруйнувати його.

У процесі “компостування” температура останків сягає 55 градусів тепла протягом певного періоду часу. Це дозволяє знищити більшість хвороботворних організмів і фармацевтичних препаратів. Через 30 днів останки видають родичам, які можуть, наприклад, розсипати їх під деревами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com