У США зафіксували новий витік секретної інформації – NYT

8.04.2023, 09:31
138696

Стався іще один витік секретної інформації, пов’язаної зі США. На цей раз у соцмережах опублікували секретні документи, які детально показують плани національної безпеки Сполучених Штатів щодо України, Китаю та Близького Сходу.

Читайте також: ПрАТ “Волиньобленерго”: входить до “Групи Юрія Бойка” (ОПЗЖ), акціонери пов’язані з рф

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на власні джерела.

За даними аналітиків, у Мережу потрапили більше сотні документів, їх знайшли у Twitter та на інших сайтах. Витік даних, за словами американських посадовців, може завдати серйозної шкоди, тому в Пентагоні занепокоєні через цю ситуацію.

Представник розвідки США назвав повторний витік даних жахіттям для Штатів, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

Мік Малрой, у минулому чиновник америанського Міністерства оборони, наголосив, що витік документів свідчить про “значну діру в безпеці”. На його думку, дані “злили” навмисно, і цей інцидент може перешкодити військовому плануванню ЗСУ. Водночас оприлюднені секретні дані він назвав “верхівкою айсберга”.

Експерти, які переглянули документи, що потрапили до соцмереж, кажуть, що вони містять конфіденційну інформацію про Китай, Близький Схід, тероризм і не тільки. Один із чиновників США заявив, що визначити, як стався витік документів, можливо тільки коли стане відомо, хто з чиновників мав до них доступ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com