У суді допитають Парубія, Луценка, Пашинського, Портнова і Кличка через розстріли на Майдані

20.08.2019, 14:31
38102

Суд щодо розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 вирішив задовольнити клопотання адвокатів ексберкутівців про допит свідків.

Читайте також: СБУ закрила провадження проти Андрія Портнова

Про це повідомляє Громадське.

Як зазначається, з 38 колишніх правоохоронців деякі чинні, які перебували з 18 по 20 лютого безпосередньо на місці подій, та керівників миколаївського, одеського і чернігівського підрозділів “Беркуту”, яких хотіли допитати адвокати, суд дозволив допитати 15 людей на вибір захисту. Також суд дозволив допитати працівників, які обслуговували спецтранспорт.

Крім того, суд дозволив допитати дніпропетровський “Беркут”, керівний склад міліції станом на 20 лютого, а також усіх осіб публічних, про яких клопотали адвокати. Ці особи — міський голова Києва Віталій Кличко, генпрокурор Юрій Луценко, депутат Геннадій Москаль, який перший тримав докази в руках, був керівником слідчої комісії ВР, спікер Ради Андрій Парубій, депутат Сергій Пашинський, колишній народний депутат, зараз посол України в Канаді Андрій Шевченко, радник експрезидента України Віктора Януковича Андрій Портнов, глава МЗС часів Януковича Леонід Кожара, міністерка юстиції часів Януковича Олена Лукаш, а також легендовані свідки.

Читайте також: Портнов заявив, що Порошенко незаконно переправляв осіб через кордон

Раніше адвокати ексберкутівців просили у суду викликати як свідків кілька десятків осіб.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об’єднані в одну велику “Справу Майдану”. Вона нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини – 78 мітингувальників та 13 силовиків.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com