У світі відзначають Міжнародний жіночий день

8.03.2019, 09:29
15337

Сьогодні, 8 березня, у світі вже традиційно святкують Міжнародний жіночий день. Звідки пішла традиція і чому в Україні точаться дискусії щодо доцільності відзначати цей день на державному рівні?

Читайте також: Кількість представниць прекрасної статі на конференції у Давосі цьогоріч помітно збільшилась

8 березня в Україні вважають днем жінки, весни та краси. Популярність цього свята наростає і зміцнюється вже більше ста років. Історія появи міжнародного жіночого дня проста і зрозуміла – це була спроба відновити спотворену століттями справедливість по відношенню до жіночої статі, яка на стільки вкоренилася в суспільстві, що бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне – безправ’я та гнітючий послух. Як тоді, так і зараз існувала думка про те, що жіноча частина населення представляє його слабку частину. Цьому намагаються привести найбанальніші докази, мовляв чисто по фізичним показниками вони поступаються у силі чоловічій частини суспільства.

На сьогоднішній день цивілізоване суспільство офіційно закріпило і вирівняло права жінок, на стільки, на скільки це здалося можливим і доцільним. Надмірна увага до цієї теми дала свої плоди і все ж якесь протистояння час від часу ще зустрічається, особливо в нездорової культурному середовищі.

Міжнародний жіночий день найчастіше пов’язують із соціалістичним рухом, який по суті відкрив реальні шляхи для активної реалізації рівноправності жінок в широкій суспільній свідомості. У 1975-му році, за даними проекту DilovaMova.com, фіксуючи всесвітні тенденції до цієї теми, свято було офіційно підтримано Організацією Об’єднаних Націй і в 1977-му році, 16 грудня резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН День 8-е березня запропоновано було всім зацікавленим державам безпосередньо використовувати для популяризації та реалізації рівноправності жіночої частини населення у своїй громадській традиції. Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День жінок має назву Міжнародний день прав жінок і миру, повідомляє “DilovaMova”.

Останнім часом в Україні дискутують, чи варто продовжувати святкувати цей. Деякі бачать у цьому “совкову” традицію, інші ж вважають, що це – важлива дата, а кожна жінка потребує хоча б раз у рік відчути себе особливою.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com