У трьох регіонах України: СБУ ліквідувала чергові “схеми” для виїзду ухилянтів за кордон

25.12.2023, 11:04
151848

Служба безпеки України викрила ще три схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Так, правоохоронці затримали їхніх організаторів у різних регіонах нашої держави.

Читайте також: Тіна Кароль вкотре посіла статус найкрасивішої жінки України: деталі

Про це повідомляє СБУ.

Деталі

Засновники оборудки пропонували свої “послуги” військовозобов’язаним, які мали намір виїхати з України. Вони виготовляли фейкові документи та допомагали обходити контрольно-пропускні пункти. Коштував такий “пакет” – до 10 тисяч доларів, залежно від терміновості виїзду та способу переправлення через кордон.

Зазначається, що:

у Львові військові контррозвідники СБУ затримали лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії, який намагався отримати хабар за підписання для ухилянта фіктивної довідки про “наявність важких діагнозів”

“Встановлено, що на підставі сфабрикованих висновків медика його спільники з ВЛК готували завідомо неправдиві документи про непридатність призовників до військової служби”, – кажуть в СБУ.

на Одещині затримано фігуранта, який вивозив призовників на власному авто через невизнане Придністров’я за допомогою заздалегідь підготовленого маршруту поза пунктами пропуску;

“За даними слідства, зловмисник координував злочинні дії зі своїм зарубіжним спільником, який підшукував клієнтів через спеціально створений Telegram-канал. Гроші за “трансфер” фігуранти отримували на власний криптогаманець”, – зауважили правоохоронці.

на Закарпатті спіймали комерсанта, який переправляв військовозобов’язаних за межі нашої держави як водіїв міжнародних вантажних перевезень.

“Як тільки псевдоводій виїздив до ЄС, він покидав авто і за кермо сідав родич фігуранта, який повертався в Україну”, – повідомили у відомстві.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com