У центрі Європи пройшла яскрава акція на підтримку Сенцова

13.12.2018, 11:21
6492

У середу ввечері, 12 грудня, в рамках акції #SaveOlegSentsov, яка проходить у багатьох країнах світу, під посольством Росії у Варшаві відбулася акція протесту на підтримку в’язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова.

Читайте також: Французький філософ оголосив голодування на підтримку Сенцова

Поляки висунули вимогу до російської влади звільнити понад 70 українських політв’язнів, які незаконно перебувають у тюрмах Росії, 24 моряків катерів ВМС ЗСУ “Бердянськ” та “Нікополь” та буксиру “Яни Капу” й більше 100 військовослужбовців і цивільних заручників, які знаходяться у підвалах на окупованих територіях, пише Укрінформ.

За словами активістів, поляки повинні перестати говорити про підтримку України, а почати наголошувати про спільність історичного досвіду та і загрози, які стоять перед обома країнами, адже Кремль веде гібрідну війну також і у Польщі.

Учасники акції тримали плакати з написами польською, українською та англійською мовами “Свободу українським в’язням Кремля”, “Cтоп Путін. Стоп війна”, “Стоп репресіям українських політв’язнів в Росії та Криму”, “Врятувати Олега Сенцова”.

Під час акції з резиденції посольства виїхав автомобіль російського посла, який поляки зустріли вигуками “Ганьба!”, “Кремлівський рашизм геть за Дон” та “Путін х…о”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com