У Верховній Раді розповіли, в якому часовому поясі залишиться Україна

3.03.2021, 17:22
95127

Україна залишиться в зимовому часі (UTC +2), якщо Верховна Рада встигне проголосувати відповідний законопроєкт №4201 у цілому до 25 березня.

Читайте також: Три області в Україні потрапили до “червоної зони”

Як сказала на брифінгу в парламенті народна депутатка від фракції “Слуга народу”, заступниця голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, Україна повинна залишитися на зимовому часі.

“Це стандартний час, який у нас з 25 жовтня по 25 березня. Сподіваємося встигнути проголосувати в цілому законопроєкт до 25 березня, і нам не потрібно буде переводити годинник вже 25 березня”, – пояснила вона.

У прикінцевих положеннях законопроєкту зазначається, що в разі ухвалення в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті “Голос України”.

У зв’язку з цим Підласа зазначила, що якщо Рада не зможе ухвалити закон до 25 березня, то між першим і другим читанням нардепи передбачать поправку, згідно з якою в Україні “в останній раз годинник буде переведено 25 жовтня”.

“Якщо Рада встигне проголосувати законопроєкт до 25 березня 2021 року, то ми змінимо цю норму, і він набуде чинності відразу ж, і ми не будемо 25 березня переводити годинник. Якщо виникнуть будь-які труднощі і ми не будемо встигати проголосувати, то ми ще двічі переведемо годинники, але 25 жовтня – востаннє”, – уточнила вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com