У якому віці найменше спить людина: дослідження вчених

28.12.2022, 22:30
133244

Згідно з дослідженнями, проведеного вченими Лондонського, Ліонського університетів та Університету Східної Англії дорослі люди віком від 30 до 50 років сплять найменше. 

Читайте також: В Україні деякі військовозобов’язані зможуть виїжджати за кордон: деталі

Дослідження, у якому взяли участь понад 730 тисяч учасників із 63 країн показало, що середня тривалість сну зменшується до 33-х років та зростає у 53 роки. Наймолодші учасники дослідження, а це було люди віком 19 років спали найбільше, тривалість сну зменшувалась протягом 20-х і ранніх 30-х років. А після 50 років тривалість сну знову зростала. Подібна тенденція спостерігалась як у чоловіків, так і у жінок не залежно від рівня освіти, у різних країнах. На думку дослідників погіршення сну в середньому віці є наслідком того, що у цьому віці, зазвичай люди зайняті активною працею та доглядом за дітьми.

Було виявлено, що режим сну різний не лише протягом життя, а й відрізняється у різних країнах. В усьому світі люди сплять менше в дорослому віці, але середня тривалість сну різниться між регіонами та країнами”.

Згідно з дослідженнями, найбільше сплять люди зі Східної Європи, як-от Албанії, Словаччини, Румунії, Чехії, Польщі та України, а найменше – з країн Південно-Східної Азії — Філіппін, Малайзії та Індонезії. Менше, ніж в середньому сплять британці та люди у країнах, наближених до екватора.

В середньому люди сплять 7,01 годин на ніч, жінки сплять на 7,5 хвилин довше, ніж чоловіки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com