У ЄС запропонували жорстокий механізм санкцій проти РФ, але деякі країни-члени виявилися проти

25.11.2023, 19:03
150353

Група країн-членів ЄС наполягає на послабленні пропозицій Європейського Союзу, спрямованих на боротьбу з обходом санкцій проти Росії через треті країни.

Читайте також: “Найгірша зима в історії”: Німеччина розгорнула в Україні ще одну систему Patriot

Про це пише видання Bloomberg.

Зараз в ЄС триває обговорення та узгодження нового пакету санкцій проти Росії, до якого, зокрема, пропонують включити механізм, за яким Європейські компанії, які продають третім країнам товари подвійного призначення, повинні включати в умови експортного контракту пункт про заборону перепродаж цього товару до Росії.

Також пропонується, аби покупець такого товару вносив депозитну заставу як гарантію дотримання умов контракту. В разі його порушення гроші будуть передані на потреби України.

Видання стверджує, що за запровадження такого санкційного механізму виступають країни Балтії. Однак “великі держави-члени” висловили низку занепокоєнь щодо цих пропозицій, зокрема, щодо їхньої законності.

Також країни-скептики хочуть максимально звузити перелік товарів, на які поширюватиметься запропонований механізм. Великі країни-члени ЄС також стурбовані тим, що такі жорсткі умови експортних контрактів можуть поставити європейські компанії в невигідне конкурентне становище.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com