У Єврокомісії сказали, через скільки років Україна зможе вступити в ЄС

27.12.2023, 14:04
151954

Процес вступу України до Європейського Союзу може зайняти від шести до одинадцяти років. Таку думку висловив голова представництва Європейської комісії в Австрії Мартін Зельмаєр.

Читайте також: Демобілізація буде: Залужний назвав терміни звільнення зі служби та умови

“Австрії знадобилося шість років, Іспанії – одинадцять. Україна може опинитися десь посередині”, – сказав він в інтерв’ю газеті Kleine Zeitung. Також Зельмаєра запитали, чи не є рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС “порожньою обіцянкою, як це було у випадку з Туреччиною”.

“Переговори про вступ – це конкретна обіцянка стати постійним членом європейської сім’ї. Однак для цього необхідно рухатися в бік ЄС. Туреччина віддалилася від ЄС. На відміну від неї ми бачимо Україну в самому серці ЄС. Переговори з нею є частиною нашої архітектури безпеки. Європа не повинна повертатися до похмурих часів XIX століття, коли агресор вторгається до свого сусіда, щоб анексувати землю”, – відповів він.

Також глава представництва Єврокомісії зазначив, що з 2016 року Україна прийняла 70% законів ЄС. “Однак багато чого ще належить зробити, я маю на увазі, зокрема, незалежність судової системи та ефективність адміністрації”, – додав Зельмаєр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com