У Європарламенті підтримали ініціативу Зеленського про відставку суддів КСУ

30.10.2020, 20:19
87886

Депутати Європарламенту заявили, що підтримують Президента Володимира Зеленського, який ініціював законопроект з цього приводу, а також нагадали про наслідки для КСУ.

Читайте також: Зеленський збирається замінити деяких голів ОДА в Україні

Про це в п’ятницю, 30 жовтня, повідомляє Кореспондент з посиланням на EU Political Report.

“Ми з великою стурбованістю дізналися про постанову КСУ від 27 жовтня, який оголосив деякі положення Закону № 1700 Про запобігання корупції та Кримінального кодексу України неконституційними. З огляду на те, що Закон № 1700 є одним з наріжних каменів української антикорупційної політики, ми дуже стурбовані правовою порожнечею, створеною цією постановою. Тому ми закликаємо український уряд і законодавців діяти якомога швидше, щоб заповнити правову прогалину”, – йдеться в заяві.

Також уряд закликають швидко відновити повністю працездатну, ефективну і всеосяжну інституційну архітектуру для боротьби з корупцією, у тому числі в судовій системі.

“У цьому контексті ми підкреслюємо, що повністю уповноважене Національне агентство з питанб запобігання корупції відіграє вирішальну роль, і рішення Конституційного Суду не повинно використовуватися як привід для послаблення або обмеження його діяльності”, – йдеться в заяві.

Депутати відзначили, що вітають прагнення України поглибити свою співпрацю й інтеграцію з ЄС, але також нагадали, що допомога ЄС і будь-який прогрес у співпраці з ЄС залежать від строгих умов.

“Щоб отримати вигоду з більш амбітного комплексу заходів, Україні необхідно продемонструвати незмінну прихильність реформам і дотримання принципів Союзу. Слід уникати будь-якого відкоту, особливо в такій чутливій і важливій галузі, як боротьба з корупцією”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українці зібралися на протест під будівлею Конституційного суду: демонстранти палять фаєри, кидають шини та презервативи (фото, відео наживо)

Депутати наголосили, що вітають первісну реакцію Президента Зеленського, який ініціював законопроект з цього приводу.

Нагадаємо, в Україні розгорівся політичний скандал після того, як 27 жовтня на закритому засіданні КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Президент Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО і Кабміну, у результаті чого в Раду подадуть терміновий законопроект про відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні, який передбачає відставку всього складу КСУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com