У Європейському банку розкрили деталі позики для України

18.02.2024, 11:09
154370

Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив деталі позики на 200 млн євро для компанії “Укргідроенерго”, половину грошей для якої надала Італія.

Читайте також: Німецький державний банк надав Україні 24 млн євро кредиту на відновлення енергоструктури

Як пише “Європейська правда”, про це повідомили у пресслужбі.

Загальний обсяг позики складає 200 млн євро, її мета – підтримати українську енергосистему в умовах постійних російських обстрілів.

Позика від самого ЄБРР складає 100 млн євро і посилена паралельним пільговим кредитом від Італії у розмірі 100 млн євро.

“За рахунок цієї позики профінансують закупівлю життєво важливого обладнання для двох гідроелектростанцій цього держпідприємства – Дніпровської ГЕС та Середньодніпровської ГЕС, також вона допоможе забезпечити потреби “Укргідроенерго” у ліквідності”, – зазначають у комюніке.

Зокрема, кошти дозволять оновити чотири гідроагрегати на Дніпровській ГЕС, що потребують заміни після тривалої експлуатації та пошкоджень внаслідок повітряних атак РФ, а також два козлових крани на Середньодніпровській ГЕС.

У банку нагадали, що “Укргідроенерго” є однією з ключових компаній в українській енергосистемі і відіграє дуже важливу роль у її балансуванні, у тому числі під час надзвичайних ситуацій, і буде особливо важливою також зі зростанням частки відновлюваних джерел.

У релізі згадують, що за час повномасштабної війни об’єкти “Укргідроенерго” зазнали понад 50 ударів, що завдали шкоди на півмільярда євро, не рахуючи збитків від руйнування Каховської ГЕС.

Через виняткові умови, в яких перебуває Україна, правління ЄБРР зробило виняток зі стандартної практики у частині екологічних і соціальних правил: незалежний екологічний і соціальний аудит проведуть протягом року після завершення воєнного стану.

Енергетика є однією з 5 пріоритетних сфер інвестицій ЄБРР в Україну, поруч з іншою критичною інфраструктурою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com