У Зеленського готують законопроєкт по боротьбі з корупціонерами: викривачам даватимуть 10% від суми хабара

20.08.2019, 12:52
38090

В Офісі президента України готують законопроекти, що передбачають матеріальну винагороду викривачам корупції у межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру хабара. Як передає прес-служба глави держави, про це заступник керівника Офісу глави держави Руслан Рябошапка заявив під час зустрічі з представниками громадських організацій та міжнародних партнерів України у сфері боротьби з корупцією щодо механізмів захисту та заохочення викривачів корупції.

Читайте також: Головного інспектора “Борисполя” затримали за хабарі

“Разом з міжнародними експертами та фахівцями з українських громадських організацій ми обговорили зміни до законодавства, що стосуються вдосконалення механізмів повідомлення про корупційні правопорушення, посилення захисту осіб, які надають таку інформацію, а також способи їхнього мотивування для викривання топ-корупціонерів”, – повідомив Рябошапка.

Так, згідно з повідомленням, проекти законів, що готуються, регламентують способи та порядок повідомлення про корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, процедури розгляду таких повідомлень, права та гарантії захисту викривачів, їхніх близьких осіб та інших осіб, які сприяли розкриттю викривачем інформації, включно з правом викривача отримувати дані про стан розгляду наданої інформації, правом на безоплатну правову допомогу, конфіденційність, а також на матеріальну винагороду у межах 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди (хабара).

“Викривачі, що повідомляють про масштабні корупційні схеми, які завдають державі значних збитків, будуть заохочені матеріальною винагородою. Крім того, держава гарантуватиме викривачам корупційних злочинів захист від переслідувань за розголошення інформації, відновлення порушених трудових та інших прав, конфіденційність повідомлень про корупцію, а також встановлення відповідальності у випадках переслідування викривачів”, – додав заступник керівника Офісу президента.

Відповідні законопроекти, підготовлені з урахуванням передвиборчих зобов’язань Зеленського, будуть внесені президентом України як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com