У Зеленського сподіваються, що попри коронавірус місцеві вибори пройдуть восени по всій Україні, включно з ОРДЛО

4.05.2020, 22:49
71436

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що наразі місцеві вибори через епідемію COVID−19 не переносяться, і сподівається, що вони пройдуть, в тому числі, і на території окремих районів Донецької та Луганської областей Про це повідомляє УНІАН з посиланням на онлайн−дискусію “Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому”, що була організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

Читайте також: Верховна Рада зменшила заставу для кандидатів на місцевих виборах

Відповідаючи на питання, чи вплине епідемія COVID-19 на проведення місцевих виборів в Україні, які заплановані на 25 жовтня, Єрмак сказав: “Не знаю. Поки ми не говорили, поки дата проведення місцевих виборів залишається незмінною”.

При цьому Єрмак висловив сподівання, що місцеві вибори відбудуться на всій території України, включно з тими, які на сьогодні не підконтрольні українському уряду.

“Ці вибори за українським законодавством, базуючись на всіх принципах Копенгагенської конвенції, будуть дуже потужним шляхом для припинення війни на Донбасі”, − заявив Єрмак.

Керівник президентського офісу відзначив, що проведенню виборів на Донбасі має передувати забезпечення усіх безпекових умов, на яких наполягає українська сторона.

“Це стосується і виведення усіх іноземних формувань, і передачі кордону, і все інше”, − підкреслив Єрмак.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagraт

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com