Учені дослідили користь червоного м’яса для організму людини

29.10.2023, 22:13
148923

Учені з Медичного коледжу Бейлора (США) провели нове дослідження і дійшли висновку, що червоне м’ясо, можливо, не таке вже й шкідливе.

Читайте також: Що таке “тарілка здорового харчування” і чому це важливо — пояснення дієтологині

Щоб вивчити цю тему, дослідницька група проаналізувала перехресні дані, які охоплюють приблизно 4000 людей похилого віку, пише Study Finds.

“Роль дієти, включаючи червоне м’ясо, на запалення і ризик захворювань не вивчена належним чином. Це може призвести до рекомендацій громадського здоров’я, які не ґрунтуються на переконливих доказах. Наша команда намагалася більш уважно вивчити ситуацію, використовуючи дані метаболітів у крові, які можуть забезпечити більш прямий зв’язок між дієтою та здоров’ям”, – заявив доцент, доктор Алексіс Вуд.

У ході дослідження вчені дійшли висновку, що вживання необробленого і обробленого червоного м’яса (яловичини, свинини або баранини) не пов’язане безпосередньо з будь-якими маркерами запалення. Вони припускають, що не червоне м’ясо, а вага тіла людини може бути справжньою рушійною силою посилення системного запалення.

“Ми досягли стадії, коли необхідні додаткові дослідження, перш ніж ми зможемо дати рекомендації щодо обмеження споживання червоного м’яса для зменшення запалення… Червоне м’ясо популярне, доступне і смачне, і його місце в нашому раціоні має глибоке культурне коріння. З огляду на це, рекомендації щодо скорочення споживання повинні бути підкріплені переконливими науковими даними, яких поки не існує”, – заявив Алексіс Вуд.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com