Учені виявили передвісник спалаху коронавірусу в регіонах

2.06.2020, 08:49
74256

Аналіз стічних вод може надати попередження епідеміологам про поширення коронавірусу в населеному пункті. Про це свідчить нове дослідження проведене спільно науковцями Єльського університету та Станції експериментального сільського господарства в Коннектикуті, повідомляє Голос Америки.

Читайте також: Коронавірус з’явився в Європі швидше, ніж в Китаї: вчені оприлюднили шокуючі дані

Дослідження показало, що в регіонах штату Коннектикут концентрація вірусу в каналізації досягла піку за тиждень перед тим, як кількість випадків захворювання в регіоні досягла відповідного піку. Про це йдеться в попередньому варіанті дослідження опублікованому 22 травня.

Дослідження “показує, що ми можемо відслідковувати стічні води в містах, щоб отримувати попередження про наступний спалах вірусу”, – говорить Аарон Пекмен, дослідник Північно-східного університету США.

Невеликі дослідження в Нідерландах, Франції, Австралії встановили, що коронавірус можна виявити в каналізаційних відходах. Дослідження паризької мерії виявило пряму залежність між рівнем поширення вірусу в каналізації та кількістю заражень в місті.

Читайте також: Словенія оголосила про завершення епідемії коронавірусу в країні

“Більшість людей знає, що багато вірусу виділяється респіраторним шляхом через частинки та краплі з легень, але не так відомо те, що навіть більше невеликих частин вірусу виділяється з фекаліями”, – цитує NBC News професора британського Бенгорського університету.

Багато міст у світі знімають коронавірусні обмеження і дослідження COVID−19 в каналізації зможе завчасно попередити про новий спалах, сподіваються вчені.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com