Україна має домовитися з іноземними кредиторами про списання частини боргів, – “УДАР”

19.02.2022, 20:31
111797

На сьогодні в нашій державі виплати за боргами багаторазово перевищують видатки на будь-які інші цілі. Такий стан справ, ще й в час війни, — дуже негативне явище. Влада країни має докласти максимум зусиль в питанні списання частини зовнішнього боргу. Про це заявили в «УДАРі Віталія Кличка».

Читайте також: Попереджений – значить озброєний: у Луцьку вчили надавати домедичну допомогу

«Кожна десята гривня державного бюджету України у 2022 році піде на виплату і обслуговування зовнішнього боргу, а якщо враховувати також і виплати за внутрішнім, то майже кожна друга гривня. Виглядає так, що першочерговим завданням українського бюджету є фінансування боргу, а не розвиток економіки, забезпечення добробуту українських громадян чи гарантування безпеки», – зазначили в партії.

УДАРівці наголосили, що невигідні умови кредитів погіршують можливості бюджету, вимиваючи кошти, що йдуть на виплату відсотків. А в ситуації реальної загрози повномасштабного військового наступу Росії кожна гривня має витрачатися особливо максимально ефективно. Тому, переконані в «УДАРі Віталія Кличка», українська влада має домогтися списання частини боргів.

«Сьогодні Україна обороняє від агресивного сусіда не лише своїх громадян та свою територію, а й весь східний фланг Європи і платить за це високу ціну. Сильна Україна — це захист всіх європейських країн. У цьому світлі українська влада має вийти з продуманою стратегією скорочення державного боргу і одним із перших кроків — ініціювати переговори з міжнародними донорами (насамперед із США та Великобританією як підписантами Будапештського меморандуму) щодо відтермінування виплат та списання частини зовнішніх боргів. Необхідно вже розпочати перемовини з найбільшими іноземними державними кредиторами про реструктуризацію прямого та гарантованого зовнішнього боргу з метою списання його частини або принаймні зниження відсоткового навантаження (haircut)», – заявили в партії «УДАP».

«Такі домовленості — важлива складова підвищення обороноздатності та економічної стійкості України в умовах підвищених ризиків зовнішньої агресії», – підкреслили в «УДАРі Віталія Кличка».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com