Україна наздогнала Росію за кількістю танків – Bloomberg

6.07.2023, 18:32
143406

З початку повномасштабної війни Захід передав Україні 771 новий танк, ще 286 одиниць обіцяють поставити, навіть попри те, що кількість таких обіцянок сповільнилася. За підрахунками OSINT-групи Oryx, танковий парк України з початку вторгнення виріс, в той час як російський – скоротився вдвічі, йдеться в матеріалі Bloomberg.

Читайте також: Хамам, бар і косметолог − ЗМІ дізналися про розкіш бронепоїзда, яким їздить Путін

Таким чином, Україна наздогнала Росію за кількістю танків. Зазначається, що скоротився розрив і по артилерії і реактивним системам залпового вогню.

Напередодні на Заході підтверджували, що за цей період війни РФ втратила майже половину своєї боєздатності. Наприклад, у 2022-му окупанти випустили 10 мільйонів артснарядів і “вбили” понад 2000 танків, хоча потужностей ВПК Росії вистачає на виробництво 1 мільйона таких снарядів і 200 танків на рік.

Ця статистика не містить кількість російської військової техніки, яку Росія виробила або вилучила зі складів з початку повномасштабної війни.

Експерти наполягають, що зміна балансу важких озброєнь важлива, але далеко не вирішальна для контрнаступу, оскільки проти добре укріпленої оборони РФ потрібна “сильна перевага”. Цим, зокрема, пояснюють величезні втрати Росії в артилерії і логістиці – ЗСУ спершу б’ють по цих знаряддях, перш ніж вводити на поле бою бригади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com