Україна нічого не знає про миротворчу місію за участю Ватикану – CNN

2.05.2023, 10:32
139890

Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у секретній миротворчій місії, щоб покласти край війні між Росією та Україною.

Читайте також: Забронювати працівників від мобілізації стало простіше: які зміни вніс Кабінет міністрів

Про це передає CNN.

“Місія зараз триває, але вона ще не публічна. Коли це буде публічно, я розкрию деталі”, – сказав Франциск під час пресконференції після поїздки до Будапешта.

Папа зізнався, що говорив про ситуацію в Україні зі скандальним прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та з представником РПЦ у Будапешті підсанкційним митрополитом Іларіоном.

“Ми говорили про все це. Усі зацікавлені у дорозі до миру”, – заявив понтифік.

Натомість в CNN пишуть, що офіційний Київ нічого не знає про ці переговори. Про це виданню на умовах анонімності заявив чиновник, близький до Офісу президента України.

“Президент Зеленський не давав згоди ні на які подібні обговорення від імені України. Якщо переговори і ведуться, то без нашого відома і нашого благословення”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Папа Римський на початку російського вторгнення намагався зустрітись з Путіним. Проте в МЗС РФ йому відмовили.

Нагадаємо, що слова Папи Франциска і позиція Ватикану щодо російської агресії не раз викликали здивування, а то й обурення українців.

Так, минулого року перед Великоднем у Ватикані вирішили, що під час Хресної ходи хрест символічно понесуть українка та росіянка на знак “примирення між народами”.

Цього року під час Хресної ходи Ватикан знову спробував “примирити” жертву та агресора, залучивши до заходу українського хлопця та російського підлітка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com