Україна планує закупити оборонне обладнання у США

2.02.2019, 12:14
10172

Україна планує закупити велику партію високотехнологічного обладнання у США, зокрема летальну зброю зразка Javelin.

Читайте також: ЗСУ провели випробування гармати “Піон” (Відео)

Україна готова розпочати масштабну закупівлю у США високотехнологічного оборонного обладнання, у тому числі летальну зброю, таку як ракети Javelin. Як повідомляється на Урядовому порталі, про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі з представником США у групі стратегічних радників високого рівня Міноборони України генерал-лейтенантом Збройних сил США Кітом Дейтоном.

“Україна зацікавлена розпочати масштабну закупівлю високотехнологічного оборонного обладнання зі Сполучених Штатів Америки, у тому числі додаткових комплексів летальної зброї, таких як ракети Javelin”, – йдеться в повідомленні. Віце-прем’єр нагадала, що днями президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий урядом та Верховною Радою. Також вона зазначила, що Україна сподівається стати активним учасником американської програми “Іноземне військове фінансування” (Foreign Military Financing, FMF). “Допомога США продовжує вдосконалювати підготовку бойових частин Збройних сил України, їхнє обладнання, медичне та матеріально-технічне забезпечення. Маю надію, що з новим законодавством наша співпраця стане ще міцнішою”, – наголосила Климпуш-Цинцадзе. Вона привітала Дейтона з нещодавнім призначенням до групи стратегічних радників високого рівня у жовтні минулого року. “Переконана, ваш унікальний досвід, знання регіону та свіжий погляд на ситуацію в Україні нададуть нового імпульсу та енергії для подальшого реформування сектору безпеки й оборони України”, – підкреслила віце-прем’єр-міністр. Своєю чергою Дейтон наголосив, що команда радників сфокусована на тому, щоб допомогти Україні впроваджувати якісні реформи в оборонному секторі. “Я добре розумію складність умов, у яких опинилася Україна, однак не потрібно шукати причини, що гальмують процес перетворень у країні. За наявних можливостях необхідно наполегливо працювати, не спиняючи процес реформування сектору безпеки й оборони України”, – підкреслив стратегічний радник високого рівня від США. Як повідомляв УНІАН, 31 січня Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом”. Законом Міноборони та створеним ним підприємствам надається право без посередників закуповувати на зовнішніх ринках зброю та військове обладнання, повідомляє “УНІАН”.

2 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив рішення про продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн дол. 22 травня в Україні провели випробування Javelin. Під час випробувальних пусків Порошенко заявляв, шо Збройні сили України застосують ракетні комплекси Javelin лише у разі наступу російських військ на українські позиції. 16 серпня начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що підрозділ Збройних сил України, який має на озброєнні Javelin, пройшов навчання і готовий їх застосовувати.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com