Україна планує зняти заборону на в’їзд іноземців

29.05.2020, 16:30
73950

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна планує зняти заборону на в’їзд іноземців. Нові послаблення уряд планує втілити у черговій зміні карантинних обмежень.

Читайте також: Україна відкриває десятки пунктів пропуску на кордоні

Наразі є потреба знімати обмеження на рух через кордон, підкреслив Дмитро Кулеба на пресконференції зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Останній опублікував відео зустрічі у своєму фейсбуці.

За словами українського міністра, перший крок у цьому напрямку Україна вже здійснила. Він розповів про відкриття частини контрольно-пропускних пунктів на кордоні.

Тут мовиться про 66 пунктів пропуску, які запрацювали цієї ночі. Усі вони розташовані на кордоні з Молдовою, Угорщиною, Польщею, Словаччиною і Румунією. Водночас через активне поширення коронавірусу в Білорусі й Росії на кордонах з ними досі діють більш жорсткі обмеження.

“Ми маємо вирішити питання в’їзду в Україну іноземців. Він не буде безконтрольним, але нові правила дозволять відновити рух через кордон”, – розповів Дмитро Кулеба.

Варіанти відновлення в’їзду: коротко

За даними ЗМІ, найбільш імовірним варіантом дозволу на в’їзд, за даними ЗМІ, є проходження після перетину кордону карантину в 14 днів.

Це, фактично, означає, що в Україну поки не буде сенсу їхати туристам – лише іноземним працівникам (хоча таких не багато), студентам тощо.

В Україні налагодили доволі непогану схему відслідковування тих, хто прибув з-за кордону, зокрема через додаток Дія. Тай штраф у 17 тисяч гривень – це не малі гроші навіть для іноземців. Це близько 630 доларів або 570 євро.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com