Україна та Франція працюватимуть над двостороннім документом щодо безпекових гарантій

4.09.2023, 10:02
146141

Президент України Володимир Зеленський повідомив про важливу домовленість щодо безпекових гарантій: команди України та Франції працюватимуть над двостороннім документом щодо гарантій.

Читайте також: Британська розвідка: Росія вербує на війну мігрантів з Центральної Азії, заманюючи громадянством і доларами

Про це Зеленський повідомив у своєму в Telegram-каналі, зауваживши, що він провів “ґрунтовну й конкретну” розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

“Детально обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків. Передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів. Франція справді цінує свободу й допомагає захищати її”, – зазначив президент України.

Крім того, Зеленський та Макрон обговорили конкретику щодо безпеки в Чорному морі та “зернового коридору”, який має бути продовжений. Вони домовилися посилити взаємодію в захисті морських шляхів.

“Важлива домовленість щодо безпекових гарантій: наші команди – України та Франції – працюватимуть над двостороннім документом щодо гарантій”, – заявив глава держави.

Також вони з Макроном обговорили підготовку Глобального саміту миру та активну лідерську участь Франції в роботі над реалізацією Формули миру. Зеленський наголосив на вагомості того, аби якнайбільше країн світу приєдналися до неї, зокрема держави Глобального Півдня.

“Франція та її компанії братимуть участь у нашому Форумі оборонних індустрій, який активно готуємо. Про це теж домовлено”, – повідомив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com