Україна, Туреччина та РФ вели переговори щодо судноплавства в Чорному морі, – Reuters

16.04.2024, 17:04
157399

Україна розглядала можливість підписання угоди щодо забезпечення безпеки судноплавства в Чорному морі. Такі переговори нібито велися між Києвом, Москвою та Анкарою протягом двох місяців.

Читайте також: Україна підписала безпекову угоду з Латвією

Про це повідомляє Reuters.

У публікації вказується, що сторони досягли згоди щодо тексту, який мала оголосити Туреччина, але Україна “раптово відмовилася”, розповіли агентству Reuters четверо неназваних осіб, знайомих із ситуацією. Також вони зазначили, що минулого місяця було “майже досягнуто російсько-української угоди” щодо судноплавства в Чорному морі

За словами джерел Reuters на умовах анонімності “через делікатність таких переговорів”, вони відбувалися за посередництва Туреччини після підштовхування з боку ООН.

Угода, яка була досягнута в березні, стосувалася “забезпечення безпеки торговельного судноплавства в Чорному морі”. Також зауважується, що хоча Україна не хотіла її офіційно підписувати, Київ дав згоду на те, щоб президент Туреччини Таїп Ердоган оголосив про це 30 березня, напередодні регіональних виборів, сказали джерела західного агентства.

“В останню хвилину Україна раптово вийшла, і угода була зірвана”, – цитує видання одне з джерел.

У матеріалі Reuters також додається, що ще троє співрозмовників підтвердили цю версію подій. Україна, РФ та Туреччина не коментували дане повідомлення ЗМІ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com