Україна в ніч перед виборами перейде на “зимовий час”

24.10.2020, 22:44
87389

Переведення годинника на зимовий час 2020 року в Україні відбудеться о 04:00 в останню неділю жовтня – у ніч із 24 на 25 жовтня. Що стосується електронних гаджетів – мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків та інших – в основному вони переходять на зимовий час автоматично.

Читайте також: Вчені розповіли, як Covid-19 впливає на мозок людини

Згідно з постановою Кабінету міністрів України №509 від 13 травня 1996 року, стрілки годинника в останню неділю жовтня о 4:00 переведуть на одну годину назад, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому щорічно останньої неділі березня о третій годині ночі годинники переводять на “літній час” на одну годину вперед.

Наразі стрілки годинника переводять у понад 70 країнах.

В Україні у 2011 році було ухвалено постанову про скасування переходу на зимовий час, однак пізніше її було анульовано.

На початку жовтня 2020 року перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував у жовтні 2020 року в парламенті законопроект (№4201 “Про обчислення часу в Україні”), який передбачає закріплення на території України єдиного київського часу і відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинника.

За словами Стефанчука, проект закону також спрямований на протидію агресії з боку РФ, яка на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановила свій час.

“Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій”, – зазначив віце-спікер.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com