Україна відкрила КПП  “Угринів – Долгобичув” – перший крок для розблокування кордону

3.12.2023, 17:09
150762

Україна відкрила КПП  “Угринів – Долгобичув” для руху порожніх вантажівок на виїзд з України, що є першим з тих кроків для розблокування кордону, які вже погодили Київ та Варшава.

Читайте також: Страйки на кордоні із Польщею: які пункти пропуску працюють та які черги

Як пише “Євроейська правда”, про це повідомив віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Кубраков оголосив, що “Угринів – Долгобичув”, який зазвичай працював лише для легкового транспорту й автобусів, почне пропускати на виїзд з України порожні вантажівки масою 7,5 тон та більше.

Про це домовилися з Міністерством інфраструктури Польщі, Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії (DG MOVE).

Порожні вантажівки і цистерни зможуть використовувати цей КПП для виїзду з 4 грудня. Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100  вантажівок.

“Відкриття “Угриніва” є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави”, – зазначив Кубраков.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com