Україна з початку року атакувала 13 нафтопереробних заводів РФ, – The Insider

18.03.2024, 14:04
155915

З початку цього року відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 російських регіонах.

Читайте також: Контракт з “Газпромом” закінчується: чи буде Україна продовжувати угоду про транзит російського газу

Як повідомляє The Insider, 8 об’єктів отримали значні ушкодження внаслідок ударів. Загальна потужність атакованих заводів складає приблизно 178 мільйонів тонн на рік. Однак ті, що були пошкоджені, мають сукупну потужність 83 мільйони тонн на рік.

“Якщо ж враховувати тільки достовірно пошкоджені установки первинної переробки нафти, то кампанія повітряних ударів зачепила поки що тільки 46 мільйонів тонн на рік потужностей переробки, що відповідає 14% від усієї потужності НПЗ і 17% від переробленої у 2023 році нафти”, – додає видання.

За словами джерел у нафтовій галузі, наступними цілями можуть стати об’єкти у Рязані та Самарі. “Рязанська нафтопереробна компанія”, яка належить “Роснєфті”, третій у країні та найбільший у Центральному федеральному окрузі НПЗ. За рік він один здатний покрити потреби армії РФ та виготовити 3,6 мільйона тонн бензину, 4,5 мільйона тонн дизпалива і 1,2 млн тонн авіакеросину.

При цьому біля Самари розташовані Куйбишевський (7 мільйонів тонн), Новокуйбишевський (8,3 мільйона тонн) і Сизранський (8,5 мільйона тонн) НПЗ тієї ж “Роснефти”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com