Україна збирається повністю відмовитися від імпорту газу і зосередитися на власному видобутку

20.07.2022, 16:01
124267

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна має величезний потенціал з видобутку власного природного газу, який може повністю замістити імпорт, а в майбутньому можливо буде навіть експортувати його до Європи.

Читайте також: Єрмак розповів, які переговори веде Україна з Росією

Галущенко наголосив, що після війни найімовірніше розпочнуться роботи з метою повністю відмовитися від імпорту газу і перейти виключно на власний видобуток. Про це Галущенко розповів у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Щодо видобутку, то тут Україна має величезний потенціал. Є реальні досліджені ділянки, де можна видобувати. На жаль, на шельфі це поки неможливо, але після перемоги ми до цього одразу повернемося. Ми не хочемо взагалі імпортувати газ. Від слова зовсім. А хочемо жити шляхом власного видобутку. Це перший етап, а другий – коли ми зможемо видобувати настільки більше, щоб експортувати у Європу”, – сказав міністр енергетики.

Водночас, за його словами, в Україні дуже впав державний видобуток, а в приватному секторі – навпаки виріс. Галущенко запевнив, що після перемоги у видобуток українського газу прийде багато інвестицій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com