Українська школярка винайшла пристрій, який рятує життя у замкнутому просторі

24.09.2019, 20:49
43624

Українська школярка Анастасія Кононенко отримала державний грант у 500 тисяч гривень на розвиток свого винаходу, що рятує життя в замкнутому просторі.

Читайте також: Японія презентувала прототип летючого автомобіля

Про це повідомили в прес-службі Малої академії наук України.

Зазначається, що школярка винайшла пристрій, що рятує життя в замкнутому просторі. Наприклад, автоматично вимикає клімат-контроль всередині закритого автомобіля. Це, у свою чергу, може врятувати життя дітей і тварин, які опинилися всередині нього. Система працює на основі трьох датчиків – температури, звуку і руху. Вони фіксують відповідні параметри та посилають повідомлення на телефон, що в приміщенні залишилася жива істота.

Датчик температури може при необхідності самостійно регулювати температуру: або робити її теплішою чи холоднішою. Пристрій можна використовувати в будь-яких замкнутих просторах: це може бути й машина, і бокси в лікарнях”, – розповіла Кононенко.

Повідомляється, що Анастасія отримає грант не готівкою, а послугами. Вона витратить його на розробку бізнес-моделі, підготовку презентаційних матеріалів, лабораторне тестування винаходу, підготовку патенту та консалтингові послуги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com