Українські дипломати жорстко звинуватили Ізраїль в “проросійській позиції”

26.06.2023, 10:02
142817

Українське посольство в Ізраїлі звинуватило чинний уряд цієї країни на чолі з Беньяміном Нетаньягу у налагодженні тісної співпраці з Російською Федерацією на тлі масштабної агресії, яку веде Кремль проти України, де проживає значна єврейська громада.

Читайте також: Одноразова допомога при підписанні контракту із ЗСУ: кому виплачуватимуть

Відповідну заяву було опубліковано на Facebook-сторінці українського дипломатичного представництва в Ізраїлі у неділю, 25 червня.

“Поки український народ, у тому числі його значна єврейська громада, стікає кров’ю під ударами російських ракет та іранських безпілотників, ізраїльське керівництво, прикриваючись словесною демагогією щодо свого нейтралітету (хоча вже й не приховуючи цього), активно налагоджує відносини з Російською Федерацією… Так званий “нейтралітет” ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція”, – йдеться у повідомленні.

У посольстві звернули увагу на “майже повну відсутність” гуманітарної допомоги Україні та бездіяльність щодо надання оборонної допомоги протягом останніх 1,5 року. А також на те, що Ізраїль не запроваджував санкцій проти Росії, а, навпаки, збільшив двосторонню торгівлю протягом останніх двох років.

Українські дипломати нагадали про два раунди переговорів уряду Ізраїлю з міністерством закордонних справ РФ та плани створити ще одне російське дипломатичне представництво в Єрусалимі. Відвідини минулого тижня високопоставленими ізраїльськими чиновниками дипломатичного прийому в посольстві РФ вони назвали “відвертою зневагою моральних кордонів”.

“Крім того, Міністерство закордонних справ Ізраїлю зберігає мертве мовчання щодо регулярних антисемітських заяв Путіна та його поплічників”, – йдеться у повідомленні.

Посольство закликало уряд Ізраїлю змінити свою позицію, підтримати Україну заходами оборони, “підтримати свободу та демократичний світовий порядок”.

“Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильному боці історії!” — наголошують українські дипломати.

Як повідомляє The Jerusalem Post, після цієї заяви ізраїльське МЗС планує викликати українського посла Євгена Корнійчука для пояснень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com