Українські експерти зробили перші висновки про катастрофу “Боїнга” МАУ

9.01.2020, 17:10
59238

Українські експерти державної комісії з розслідування обставин загибелі українського “Боїнга” оглянули уламки авіалайнера МАУ. Версія несправності двигунів не підтверджується. Про це з посиланням на джерело в комісії повідомив журналіст Юрій Бутусов, пише УНІАН.

Читайте також: Останнє фото перед вильотом: бортпровідниця МАУ опублікувала унікальний знімок (фото)

“В даний час наша група прибула на місце, куди звозять уламки літака. Це відкритий майданчик, куди звозять все, що знайшли в околицях. В даний час я спостерігаю обидва двигуни літака − і не бачу на них слідів пожежі. Сюди доставлені фрагменти правого крила − там теж немає слідів пожежі. Тобто версія несправності двигунів, вибуху двигунів, на даний момент не підтверджується. Літак горів − але версія виходу з ладу двигунів не підтверджується”, − розповіло джерело.

Співрозмовник журналіста зазначив, що іранська сторона надала попередню інформацію, яка відома зараз іранцям. Літак вилетів в 6.13, але через 5 хвилин на висоті 2400 метрів літак почав падати, загорівся і потім розбився.

Читайте також: Загинули цілі сім’ї та молодята: опублікували фото пасажирів фатального рейсу “Тегеран-Київ”

“За твердженням іранських диспетчерів, жодних повідомлень з борту літака від екіпажу не надходило. Літак нібито розвернувся до аеропорту, але був цей розворот керованим або не вже не керованим ми поки не розуміємо”, − зазначив він.

При цьому, українцям поки не надали дані радарів управління повітряним рухом. Немає інформації, які літаючі об’єкти могли знаходитися поблизу літака і зіткнутися, чи був пуск ракети. Цю інформацію українцям обіцяють надати. За словами джерела, іранці йдуть на співпрацю в розслідуванні.

“Іранці не збираються щось від когось засекречувати, вони згідно з Чиказькою конвенцією збираються надавати доступ до розслідування і до розшифровки чорних скриньок всім сторонам, включаючи американців, виробників літака, а також всіх країн, громадяни яких загинули… Іранці демонструють нормальний діалог, немає сигналів, що якусь інформацію навмисно хочуть приховати, поки все досить коректно і відкрито”, − зазначив він.

Читайте також: Зеленський оголосив день жалоби та записав звернення у зв’язку з авіакатастрофою в Ірані

Бутусов, у свою чергу, припускає, що пожежа виникла в салоні.

“Відсутність будь−яких переговорів з диспетчером і відсутність пожежі в двигунах говорить про те, що версія терористичного акту, зіткнення з дроном або вибуху зенітної ракети дуже ймовірна”, − підсумував журналіст.

Влада Ірану раніше заперечувала, що літак міг впасти через влучання в нього ракети. В аеропорту причиною аварії називали загоряння двигуна. Джерела Reuters повідомляли, що, на думку фахівців західної розвідки, причиною авіакатастрофи в Ірані став технічний збій. Власне розслідування за фактом авіакатастрофи почала Україна.

Нагадаємо, вранці, 8 січня недалеко від Тегерана зазнав аварії  український літак Boeing−737, на борту якого перебувало 176 пасажирів та екіпаж. Усі пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com