Українські репетитори повинні задекларувати свої доходи до 1 травня

8.02.2019, 09:58
10937

Особам, які надають репетиторські послуги, слід задекларувати доходи до 1 травня 2019 року.

Читайте також: Реорганізація ДФС: Гройсман підписав постанову

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

“Якщо викладач-репетитор не є фізичною особою – підприємцем, але постійно надає репетиторські послуги фізичним особам, то він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік викладачам-репетиторам слід подати до 1 травня 2019 року за місцем податкової адреси (реєстрації) за формою Податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 556.

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, такі особи самостійно сплачують до 1 серпня 2019 року.

“Доходи від репетиторства згідно з ПКУ оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка”, – вказали у відомстві.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com