Українські школярі стали найкращими в світі з математики

3.01.2020, 20:50
58692

Двоє українських п’ятикласників стали переможцями міжнародної математичної олімпіади. Михайло та Катерина − двійнята і навчаються у столичному ліцеї. Із медалями та кубком пізно ввечері діти повернулися з Японії, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: В Україні розпочалась реєстрація на пробне ЗНО-2020

Пізнього вечора в аеропорті Катю і Мішу зустрічають рідні і класний керівник, діти одразу показують нагороду.

Фінал міжнародної математичної олімпіади відбувався в Японії. Аби сюди потрапити треба було подолати декілька етапів. До фіналу пройшли найкращі учні з 11 країн світу. На математичному тестуванні давали завдання з алгебри, логіки, комбінаторики, теорії чисел та геометрії. Загалом  30 задач, які треба розв’язати за три години і все англійською мовою.

На міжнародній олімпіаді з математики, зізнається вчитель, питають не те, що вчать у школі… Шкільної математики у цих 5-класників  − 8 уроків на тиждень, плюс додаткові заняття, а по суботах математичний гурток. Саме вчителька  гуртка і відпрацьовувала з ними олімпіадні завдання. Вчителька радіє результатам і зізнається, що їх не було б, якби не мама. Вона возить дітей до фіз−мат ліцею ледь не через пів Києва. Витрати на поїздки на олімпіади теж лягають на батьківські плечі.

“Не всі діти змогли поїхати, бо в Україні було 9 золотих переможців. На фінал змогли поїхати шість. Троє не поїхали зокрема через фінансові проблеми”, − каже викладач.

Спілкувалися з учасниками інших країн, то приміром у Болгарії участь учнів у міжнародних олімпіадах фінансується спонсорами.  Як шукати цих меценатів мама математичних геніїв не знає. Вони розраховують на власні сили і будують плани на далі. А далі − наступні змагання. Хочуть взяти участь у математичній олімпіаді −математичною командою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com