Українські військові продовжили контрнаступ на декількох напрямках: де просуваються ЗСУ

16.10.2023, 15:32
148345

Українські війська 15 жовтня продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку, на заході Запорізької області та дещо просунулися на південь від Бахмута.

Читайте також:  Путін змінив риторику про провальний наступ росіян на Авдіївку – ISW

Про це пише Американський інститут з вивчення війни.

Як зазначається, геолокаційні кадри, які були опубліковані 15 жовтня, показують, що українські сили просунулися до залізничної лінії на північ від Кліщіївки – 7 км на південний захід від Бахмута, а російські джерела повідомляють про продовження українських наземних атак на південь від Бахмута на лінії Кліщіївка-Курдюмівка-Андріївка.

“Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що українські війська, скориставшись нещодавніми контратаками росіян на заході Запорізької області, поступово просувалися під Копані – 5 км на північний захід від Роботиного, на схід від Нестерянки – 10 км на північний захід від Роботиного та поблизу Вербового – 18 км на південний схід від Оріхова. Однак українські офіційні особи поки що не коментували будь-які останні українські просування вздовж лінії Роботине-Новопрокопівка-Вербове. Російські джерела повідомляли про продовження українських атак на лінії Роботине-Новопрокопівка-Вербове 15 жовтня”, – розповіли в інституті з вивчення війни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com