Українському буксиру «Яни Капу» відновили боєготовність

26.12.2020, 20:45
92098
На одному з судноремонтних підприємств завершився доковий ремонт рейдового буксира ВМС України «Яни Капу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Аrmyinform.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Українські кораблі захоплювали екс-співробітники.

“Під час докового ремонту на “Яни Капу” було проведено очищення, дефектування та заміна пошкоджених ділянок корпусу і палуби, з подальшим їх фарбуванням. Відновлено системи головного двигуна, зокрема здійснено ремонт газоходу, паливних насосів, клапанів пожежної системи та компресорів. Також важливо, що на буксирі провели ремонт донно-заборної апаратури, рульового та якірного пристроїв, електрообладнання, внутрішніх приміщень та інші роботи”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом цього року для потреб флоту було відремонтовано 12 бойових кораблів та катерів, а також 9 суден забезпечення.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російський танкер “Нейма”, за допомогою буксирів “Бистрий”, “Гандвік” та “Ельтіген” здійснили блокування транспортної комунікації – морського судноплавного Керч-Єнікальського каналу у Керченській протоці. У результаті блокування, корабельно-катерна група ВМС ЗС України у складі малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ”, “Нікополь”, рейдового буксира “Яни Капу”, яка направлялась з м. Одеса до м. Маріуполь, не змогла пройти через Керченську протоку, та була захоплена. У результаті захоплення Україні було заподіяно матеріальних збитків на 260 млн грн.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com