Українських виборців збираються купувати за 800 гривень

15.05.2018, 15:24
2635

Народні депутати вже зараз готуються до виборів в округах. А в столиці починають діяти сітки для скупки голосів.

Про це пише “ЛIГАБiзнесIнформ“.

Депутати-списочники з “Блоку Петра Порошенка” намічають собі виборчі округи по всій Україні.

В першу чергу, йдеться про персонажів корупційних скандалів і тих, кого негативно сприймає суспільство. Вони не мають привілеї балотуватися в наступне скликання за списком.

Так, нардеп Ігор Кононенкобалотуватиметь в Києві, а його колега по фракції Олександр Грановський – в Одеській області.

Майбутнім мажоритарним кандидатам від БПП керівництво дає зелене світло на заміну будь-якого глави райадміністрації. Це повинно дозволити підібрати таких керівників, які зможуть краще допомагати кандидату у виборчій роботі, пише ЗМІ.

За інформацією сайту, в одному з великих районів столиці запустили три виборчі сітки для купівлі голосів. Найбільша з них складається з 20 тис. чоловік. Це велика сітка, яка може забезпечити кандидату півперемоги.

Використовують пенсіонерів і малозабезпечених людей. Останні суми продажу голосів, які називають джерела – 800 грн за голос.

“Сітки підняті, але поки що незрозуміло, для кого. Іноді це роблять для продажу. Її піднімають і розгойдують”, – розповів нардеп-мажоритарник.

Але сітку не тільки потрібно підняти, її потрібно ще фінансово підтримувати. До виборів ще рік, а головних менеджерів нелегальної організації потрібно мотивувати, щоб вони тримали її в тонусі: оновлювали списки і запрошували нових членів.

У Києві є кілька кандидатів, які мають велику підтримку в своїх округах. Президентська команда спробує домовитися з ними про взаємну підтримку на президентських і парламентських виборах.

Але представникам БПП довіряти складно, кажуть колеги з НФ, після того, як 2014 року майбутні представники коаліції поділили округи між собою. А коли дійшло до виборів, то у столиці всі боролися одне з одним, ігноруючи домовленості, пише ЗМІ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com