За інформацією FT, компанія Ахметова купила особняк у французькому місті Сен−Жан−Кап−Ферра, що на Лазурному березі, відомий під назвою Villa des Cedres.

Villa des Cedres, побудований в 1870 році, має площу близько 18 тисяч квадратних метрів. Колись цим будинком володів король Бельгії Леопольд II.

Вілла була виставлена ​​на продаж колишнім власником − італійською компанією Davide Campari−Milano SpA, яка виробляє однойменний апаратів і ще близько 50 різних алкогольних напоїв − в серпні 2019 року. Тоді зазначалося, що ціна особняка − 200 млн євро, а передбачуваний покупець − неназване обличчя, яке планує використовувати віллу для особистих цілей.

  

В інвестиційній компанії SCM Holdings Limited , 100% акцій якої належить Ахметову, також підтвердили покупку вілли.

“Інвестиційна компанія SCM Holdings Limited оголошує про придбання об’єкта нерухомості, вілли Les Cedres (Франція), у Campari Group. Компанія розглядає актив як довгострокову інвестицію. Для SCM Holdings Limited нерухомість є ключовим бізнесом для інвестицій в Європі і Північній Америці, а також в гірничодобувній промисловості та металургії, енергетиці, ЗМІ та транспорті “, − йдеться в повідомленні.

У компанії відмовилася коментувати журналістам, чи буде Ахметов використовувати віллу як приватну резиденцію.

Читайте також: Гончарук зустрівся з Коломойським, Ахметовим і Пінчуком

Як повідомляло в 2017 році видання Bloomberg , куплена Ахметовим Villa des Cedre раніше оцінювалася в 350 млн євро і вважалася “найдорожчим будинком на Землі”.