Українці почали частіше розмитнювати старі “євробляхи”: автівкам більше 14 років

22.02.2019, 13:32
13317

За останні два місяці українці розмитнили рекордну кількість автівок на іноземній реєстрації, чий вік перевалив за 14.

Читайте також: В Уряді повідомили, які “євробляхи” можна розмитнити без екосертифіката

За період пільгового періоду для розмитнення євроблях було зареєстровано понад 100 тисяч старих машин. Їхній середній вік складає 14 років. Це на сім років більше, ніж вік автівок, розмитнених у попередні місяці. Про це повідомляє Опендатабот.

За офіційними даними ДФС, станом на 25 листопада минулого року в Україні перебувало близько 640 тисяч авто, які потребували розмитнення. За період пільгового періоду була розмитнена лише шоста частина з них.

У той же час експерти застерегли від кроку завозити на територію України старі авто, адже вони викидають у атмосферу величезну кількість шкідливих речовин.

Еколог та президент Всеукраїнської громадської організації “Жива планета” Світлана Берзіна розповідає: “По-перше, це ризик забруднення повітря. Автомобілі, яким 15 років та більше, мають більш високі показники викидів забруднюючих речовин, ніж сучасні авто. По-друге, старі машини швидко ламаються і постає питання, що з ними робити далі. Належної системи утилізації автомобілів в Україні немає”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com