Українців закликають не публікувати інформацію про зниклих безвісти: деталі

8.05.2023, 12:03
140207

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликають українців не публікувати дописи з інформацією про зниклих безвісти рідних у соціальних мережах.

Читайте також: Естонія нарощує військову оборону держави

“Рідні зниклих безвісти хапаються за будь-який шанс розшукати близьких, зокрема публікують дописи в соціальних мережах і телеграм-каналах. При цьому вказують персональні дані, що може нашкодити їхнім близьким”, – йдеться у повідомленні на сайті Мінреінтеграції.

Уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко закликає дотримуватися елементарної інформаційної безпеки. Зокрема, українців просять:

не виставляти фото у військовій формі;

не вказувати номери частин;

не вказувати звання та решту персональних даних зниклих безвісти осіб.

Водночас люди, які втратили звʼязок із рідними, можуть звернутися до Уповноваженого з питань зниклих безвісти чи до решти профільних відомств.

Розшук зниклих безвісти українців: що відомо

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко заявив, що зараз Офіс уповноваженого проводить розшук приблизно 7 тисяч людей. Йдеться про тих, чиї родичі чи знайомі звернулися до Офісу.

Водночас у МВС називають значно більші цифри. Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко повідомив, що від початку вторгнення Росії в Україну   було зареєстровано 101 543 факти щодо зниклих безвісти осіб, але більшість вдалося розшукати. Станом на початок травня зниклими безвісти вважалися 23 760 українців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com