Українцям можуть закрити банківський рахунок без їхнього відома

9.09.2020, 14:32
83652

В Україні будь-який банк може ухвалити рішення про закриття рахунку клієнта на підставі рішення про припинення ділових відносин з ним.

Читайте також: В Україні знову зростає курс долара

Про це сказано в матеріалі UBR. Відзначається, що мова йде про нові правила поводження банків з клієнтами, які набули чинності у вересні. Вони регулюють низку питань, пов’язаних з відкриттям, закриттям рахунків і депозитів.

Чому рахунок можуть закрити без повідомлення власника

Банк може ухвалити таке рішення, оцінивши ризики обслуговування клієнта з точки зору фінансового моніторингу. Рахунок закриють якщо банк не зможе оцінити походження коштів клієнта, переконатися в законності походження тощо

При цьому банкіри стверджують, що не можна говорити, що клієнт про це не дізнається або втратить при цьому свої кошти.

“У разі припинення ділових відносин і закриття рахунку кошти з рахунку можуть бути виплачені клієнту через касу банку або переведені на рахунок клієнта, відкритий в іншому банку”, – говорить начальник юридичного управління банку “Кредит Дніпро” Олександр Ярецький.

Крім цього, НБУ заборонив банкам закривати поточні рахунки клієнтів, якщо грошові кошти заморожені відповідно до законодавства з питань фінмоніторингу.

“Це означає неможливість для клієнта розпоряджатися такими замороженими коштами до закінчення процедури їх блокування”, – додав Ярецький.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com