Українцям нагадали умови виходу на пенсію за віком у 2020 році

10.01.2020, 15:50
59366

Право на пенсію за віком мають українці, які досягли пенсійного віку і отримали необхідний страховий стаж . Про це нагадала прес−служба Пенсійного фонду України (ПФУ). Але так як в країні триває пенсійна реформа, кількість необхідного для виходу на пенсію стажу щорічно зростає.

“Для виходу на пенсію в 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років і жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року − 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і 2028 року необхідний страховий стаж становитиме 35 років “, − йдеться на офіційній сторінці ПФУ в Facebook.

Якщо у людини на час досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, він зможе вийти на пенсію за віком пізніше − після досягнення 63 або 65 років.

“У разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і отримає необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його придбання “, − додали в Пенсійному фонді.

Нагадаємо, з 1 грудня 2019 в Україні зріс мінімальний розмір пенсій. Наступного разу уряд планує переглядати пенсії в квітні 2020 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com