Українцям пояснили, як не переплачувати за газ

20.09.2020, 11:19
84592

Облгази почали виставляти споживачам рахунки із значною сумою заборгованості, яку не зазначали раніше. При цьому споживачам погрожують відключенням газопостачання в разі несплати. Про це повідомляє консультаційний центр ГазПравда.

Читайте також: “Нафтогаз” пропонує бізнесу та населенню нові тарифні плани на газ

Так звані “температурні” коефіцієнти облгази почали нараховувати, починаючи з 2018 року. Проте, під час переходу до іншого постачальника, облгази виставляють заборгованість з урахуванням коефіцієнтів, починаючи аж з 2015 року.

Облгази вважають, що люди споживають більше газу, ніж накручує лічильник. Однак проти такої практики виступають як споживачі, так і регулятор. Бо втрати “від стискання газу” вже закладені в тариф. Тож побутові споживачі мають сплачувати суто по лічильнику.

У разі зміни постачальника газу та нарахування «температурних» коефіцієнтів за період з 2015 року пропонують такі дії:

звернутися до контакт-центру свого постачальника газу телефоном або електронною поштою для отримання роз’яснення: за що саме, та за який період вам нараховано борг;

надіслати до вашого постачальника газу претензію щодо незаконності зазначених нарахувань з вимогою здійснення перерахунку;

дочекатися відповіді від постачальника на претензію.

Якщо постачальник не вирішить вашу проблему і не здійснить перерахунок, необхідно надіслати скарги до НКРЕКП та Держпродспоживслужби; подавати заяву до суду та вимагати зобов’язати постачальника усунути порушення та здійснити перерахунок незаконних нарахувань у судовому порядку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com