Українцям розповіли про безкоштовне розмитнення європейських авто

4.03.2020, 08:45
65400

Деякі категорії населення можуть отримати можливість зробити розмитнення європейського автомобіля абсолютно безкоштовно, але лише на певних умовах.

Читайте також: Українці зможуть розмитнювати автомобілі онлайн

Відомо, що недавно відбулася реєстрація законопроекту під номером 2277.Залишилося дочекатися його розгляду Верховною Радою України, але відзначимо, що комітет, який займається соціальною політикою і захистом прав ветеранів порекомендував уряду прийняти законопроект за основу. Проте, навіть в разі прийняття закону є деякі нюанси, які неодмінно слід відзначити:

1. Можливість безкоштовної розмитнення європейських машин не буде доступна всім громадянам, так як нею зможуть скористатися лише ліквідатори Чорнобильської катастрофи, які мають з першої по другу категорії інвалідності. Ліквідатори зможуть ввозити в Україну машини, які зробили не пізніше, ніж сім років тому.

Читайте також: Штрафи “євробляхарям”: закон вже опубліковано

2. Які скористалися цією привабливою можливістю втратять право безкоштовного користування міським і приміським транспортом на території всієї України.

3. Розмитненим автомобілем зможе користуватися лише пільговик і його сім’я, але не матиме права передати керування автомобілем комусь іншому, за винятком ситуації, коли буде присутній сам власник авто.

4. Після проведення безкоштовної розмитнення в техпаспорті будуть робити позначку “відчуження заборонено протягом п’яти років”. Інакше кажучи, власник зможе продати автомобіль лише тоді, коли оплатить всі митні платежі, діючі в момент ввезення машини на територію України.

Деякі експерти вважають, що це може мати погані наслідки для українського автопрома.

Слід зазначити, що в разі прийняття законопроекту незабаром стане актуальною проблема із забезпеченням громадян з інвалідністю якісними авто, який справили на території країни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com