Українцям за кордоном призупинили видачу паспортів: названо причини

23.04.2024, 17:32
157786

Закордонні підрозділи ДП “Документ” призупинили видачу готових документів. Державне підприємство пояснює це технічними причинами. Про це стало відомо після новин щодо призупинення консульських послуг чоловікам за кордоном.

Читайте також: Дві країни НАТО просять віддати Україні системи ППО, – FT

“Нажаль, через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП “Документ”. Подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі”, – йдеться в заяві держпідприємства у Facebook.

Водночас зазначається, що видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації. Також повідомляється, що закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП “Документ”.

Варто зазначити, що державне підприємство “Документ” – це українське державне комерційне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України (ДМС). Підрозділі ДП, зокрема, працюють у деяких європейських країнах.

Призупинення консульських послуг за кордоном

23 квітня стало відомо, що українські консульства перестануть надавати послуги чоловікам. Припинення консульських послуг для українців набуде чинності 23 квітня і триватиме, доки не буде надано офіційні роз’яснення закону про мобілізацію. Деякі установи вже не приймають документи від військовозобов’язаних.

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували рішення щодо призупинення консульських послуг. Так, очільник МЗС Дмитро Кулеба в мережі X наголосив, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com