Уряд готується представити план збереження районних лікарень, – Зеленський

1.09.2020, 18:21
82993

Уряд незабаром має представити план збереження районних лікарень та надання медичних послуг у сільській місцевості. Про це під час поїздки до Полтавської області заявив президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба ОП.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про індексацію розмірів аліментів

“Ми чекаємо від міністра охорони здоров’я, від прем’єр-міністра України цієї презентації, де будуть збережені лікарні. А там, де їх немає, буде дуже швидко побудована інфраструктура, щоб людина з маленького села змогла потрапити в найкоротший термін до опорної лікарні. Якщо це далеко, то на місці повинна бути лікарня того чи іншого рівня. Я впевнений, що найближчим часом цю презентацію побачимо ми, в Офісі президента, а потім уже суспільство теж її побачить і розгляне”, – сказав Зеленський.

Президент підкреслив на необхідності також виправляти несправедливу ситуацію з різним рівнем заробітних плат серед лікарів різних ланок медицини.

“Що стосується бідності – перш за все питання до заробітних плат, до медичної реформи, яка, ми знаємо, частково має плюси, а частково – великі мінуси через ту нерівність заробітних плат медиків різних ланок – “первинки” та інших лікарів. Існує велика різниця, несправедлива, нечесна. Так не буде – такі речі ми будемо виправляти”, – додав Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com