Уряд опублікував постанову щодо продовження карантину: що зміниться

24.07.2020, 22:56
79423

Кабінет міністрів оприлюднив постанову щодо продовження карантину в Україні, де визначив критерії встановлення чотирьох рівнів епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Про це йдеться на сайті уряду.

Читайте також:Коронавірус може передаватися у радіусі восьми метрів – вчені

Так, 22 липня постановою №641 на всій території України було продовжено дію адаптивного карантину з 1 до 31 серпня.

Крім цього, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється один з чотирьох рівнів епідемічної небезпеки:

зелений,

жовтий,

помаранчевий,

червоний.

Зокрема, “зелений” рівень встановлює регіон, за яким відсутнє рішення Держкомісії з ТЕБ та НС щодо встановлення рівня епідемічної небезпеки. На такій території запроваджують протиепідемічні заходи, передбачені для “зеленого” рівня. Зауважимо, цей рівень епідемічної небезпеки на території всього регіону встановлюється в разі відсутності в ньому ознак регіону з широким розповсюдженням коронавірусу більше трьох днів поспіль.

Тоді як “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень встановлюється у регіоні, де є значне поширення коронавірусу. Таким вважається регіон, який має одну з таких ознак:

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком Covid-19, становить понад 50%;

середня кількість ПЛР та ІФА-тестувань становить менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 становить понад 11%;

показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%;

показник динаміки зростання випадків інфікування Covid-19 застосовується в разі реєстрації понад восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Постанова набирає чинності з суботи, 1 серпня.

Нагадаємо, 4 липня (станом на 9:00) в Україні зафіксували 62 823 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1571 летальний, 34 886 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 972 нові випадки. Загалом проведено 937 006 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 886 пацієнтів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com