Уряд Шмигаля можуть відправити у відставку перед виборами, а Авакова зроблять секретарем РНБО, – ЗМІ

2.09.2020, 16:28
83092

Сьогодні глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що не виключає відставки кількох міністрів. А саме він вів мову про главу економрозвитку Ігоря Петрашка, міністра фінансів Сергія Марченка та голову Міненергетики Ольгу Буславець.

Читайте також: У Верховній Раді заявили про відставку ще двох міністрів

Також Арахамія не виключив повної заміни Кабміну.

За даними джерел “Страны” в Офісі президента, зміна складу уряду дійсно розглядається як один з варіантів.

“Обговорюється варіант відправити уряд у відставку ще до виборів, що буде використано партією президента для підняття свого рейтингу (всі проблеми спишуть на Шмигаля). Також за цим планом з уряду йде Арсен Аваков. Йому буде запропонована посада секретаря Ради національної безпеки і оборони. Контроль ж над МВС Зе-команда хоче взяти в свої руки напередодні очікуваного розгойдування ситуації в Україні з боку Порошенка і Турчинова”, – пише Telegram-канал “Політика Страны”.

Втім, за інформацією каналу “Політика Страны”, відмашки для початку реалізації цього плану президент ще не дав. Зараз зважуються всі за і проти, а також прораховується можлива реакція Авакова.

“Джерела в оточенні Авакова кажуть, що у того теж є свої плани на відставку уряду. Але себе глава МВС нібито бачить не на маловпливовій посаді секретаря РНБО, а на посаді прем’єр-міністра. Паралельно Аваков зміцнює свої зв’язки з різними політичними силами. Від “Опоблоку”до Порошенка і “Батьківщини”, – сказано в повідомленні.

За даними джерел в Офісі президента, трішки потеплішали відносини глави МВС із Заходом. Після зустрічі з представниками американського посольства Аваков сильно знизив свою активність проти глави НАБУ Ситника і представників його групи підтримки (Шабунін і Ко).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com