Уряд тимчасово заборонив в’їзд в Україну іноземцям

14.03.2020, 17:15
66452

Кабінет міністрів України тимчасово заборонив в’їзду в Україну іноземцям та закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення. Про це йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Читайте також: ЄС виділяє 37 мільярдів євро на боротьбу проти коронавірусу

“На виконання рішень РНБОУ щодо протидії поширенню коронавірусу в Україні Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 14 березня ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19”, – зазначається у дописі.

Так, документом передбачено: тимчасово закрити з 00.00 17 березня до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення (за винятком низки категорій громадян); тимчасово заборонити з 00.00 16 березня до 3 квітня перетинання державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за винятком низки категорій громадян). Цим документом також Міністерству закордонних справ доручено проінформувати про зазначені обмеження дипломатичних представників іноземних держав в Україні, а також закордонні дипломатичні установи.

Крім того, на засіданні уряд уповноважив заступника міністра охорони здоров’я, головного санітарно-епідеміологічного лікаря України на здійснення окремих повноважень. А саме: щодо епідеміологічного нагляду (спостереження), запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій. Також доручено визначити уповноважених осіб, які виконуватимуть функції головних державних санітарних лікарів у регіонах. Рішення прийнято з урахуванням зауважень, додали в уряді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com