Уряд змінив критерії віднесення регіонів України до карантинних зон

12.08.2020, 16:13
81162

Уряд оновив критерії віднесення регіонів до карантинних зон і обмежувальні заходи в кожній з них. Зокрема, змінили показники, які визначають епідеміологічну ситуацію в регіоні.

Читайте також: Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, пише Главком.

“Ми бачимо, що останні два тижні ми дуже швидко перейшли поріг тисячі захворівших за добу. І сьогодні ця кількість збільшується, вже більше 1,5 тисячі на добу ми фіксуємо кожного дня. Зростає кількість людей, які госпіталізуються”, – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, треба вдосконалювати механізми, які запроваджені у державі щодо карантину. Наразі карантин в Україні тримає баланс між життям і боротьбою з коронавірусом.

“Раніше ми рівень загрози визначали за 4 показниками – кількість ліжок, кількість випадків, кількість тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Математично ці показники рахувалися. Ми об’єднали два показники і зараз все буде визначатися по трьох показниках – заповненість ліжок як була так і залишилася, рівень тестувань – теж важливий показник. Третій показник, який ми ввели замість двох – це кількість захворюваних в адміністративно-територіальних одиницях, які рахуються на 100 тис. населення”, – додав Степанов.

Читайте також: Куди пускають українців на роботу без трудової візи

За його словами, середня кількість тестувань методом ПЛР та методом ІФА повинна становити не менше ніж 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

“Показник захворюваності на коронавірус за 14 днів на 100 тис. населення не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності, що становить 40 виявлених випадків за 14 днів на 100 тис. населення”, – сказав Степанов.

Також він додав, що якщо рівень завантаженості ліжок у медзакладах по всьому регіону 5 днів поспіль становить 50% і більше заповнюваності, то на території цього регіону встановлюється помаранчевий рівень епідеміологічної небезпеки. Якщо більше 75% – тоді червоний рівень на території всієї області.

До цього карантинні зони для регіонів визначали за чотирма показниками: завантаженість ліжок (не більше, як 50%), середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА (не менше ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів), коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування Covid-19 (не більше 11%) та показник динаміки зростання випадків інфікування (не більше 10%).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com