В Афганістані застрелили відому журналістку та телеведучу

11.05.2019, 21:54
24550

У столиці Афганістану Кабулі застрелили відому в минулому тележурналістку Мену Мангал. За даними МВС країни, вбивство сталося у суботу, 11 травня, о 7:20 ранку за місцевим часом.

Читайте також: У Москві в ДТП розбився відомий російський журналіст

Вбивство сталося біля маркету, свідками стали власники торгівельних точок. Двоє чоловіків на мотоциклі проїхали повз Мангал, яка очікувала на автомобіль. Стрілець випустив чотири кулі у повітря, щоб розігнати людей на ринку, а потім двічі вистрелив у груди журналістці, повідомляє “Радіо Свобода”.

Рідні застреленої підтвердили, що вона чекала на авто, щоб поїхати на своє нинішнє місце роботи радника з культури у нижній палаті парламенту Афганістану.

Мангал більше десяти років працювала телеведучою на різних приватних каналах, включно з національним великим мовником. Також вела популярні сторінки у соцмережах, на яких обговорювалися права жінок Афганістану на роботу та дівчат на освіту.

Також колишня журналістка багато писала про те, що її насильно видали заміж, і боролася за розлучення, яке було підтверджене на початку травня. Жінка скаржилась на погрози її вбити від невідомих людей у соцмережах.

Нападників поки не упіймали.

Зазначається, що лідери Талібану у переговорах з США пом’якшили свою позицію щодо прав жінок на освіту та роботу, однак афганські правозахисники побоюються, що це маневр для укладення миру, після якого таліби розпочнуть в країні репресії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com